Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Pozor, takéto zmeny vás čakajú na cestách v najbližších dňoch

Ilustračné foto. Foto: TASR

Cestu I/18 popod hrad Strečno cez tento víkend a Veľkú noc neuzavrú. Cestu II/507 medzi Udičou a Kúpeľmi Nimnica však do pondelka úplne zatvoria.

Žilina 7. apríla (TASR) – Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, počas nastávajúceho víkendu a veľkonočných sviatkov neuzavrú. TASR o tom informoval prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michal Lavrík.

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.

Cestu II/507 medzi Udičou a Kúpeľmi Nimnica do pondelka úplne zatvoria



Cesta II/507 od obce Udiča po Kúpele Nimnica bude od dnešnej noci do pondelka (10. 4.) úplne uzavretá. Dôvodom je výstavba východného portálu železničného tunela Diel, ktorý je súčasťou modernizácie železničnej trate v úseku Púchov – Považská Teplá na traťovú rýchlosť 160 kilometrov za hodinu.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, cestu, ktorá spája Považskú Bystricu s Púchovom, uzatvoria dnes od 23.00 hodiny, uzávera bude trvať do pondelka do 5.00 hodiny.

„Doprava bude vedená po obchádzkových trasách v územných obvodoch okresov Púchov a Považská Bystrica (cesty I/61, I/49) a bude usmerňovaná umiestneným dočasným dopravným značením,“ uviedol Kudlička.

Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici žiada motoristov využívajúcich tento úsek, aby zohľadnili dopravné obmedzenie, sledovali dočasné dopravné značenie a rešpektovali pokyny osôb určených na riadenie premávky.