Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Cestu k hraničnému priechodu Kráľ rekonštruujú, očakávajte obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Premávka bude riadená pomocou svetelnej signalizácie, počas frézovania povrchu bude navyše koordinovaná prostredníctvom regulovčíkov.

Kráľ 24. augusta (TASR) – Na ceste I/67 medzi obcou Štrkovec a hraničným priechodom Kráľ v okrese Rimavská Sobota sa v utorok začali rekonštrukčné práce. Oprava 7,42 kilometra dlhého úseku potrvá dva mesiace, počas ktorých sa vodiči musia pripraviť aj na dopravné obmedzenia.

„Celkovo sa počas opravy úseku Kráľ – Štrkovec položí viac ako 18.000 ton asfaltu a súčasťou stavebných prác, ktoré potrvajú približne 60 dní, bude aj spevnenie krajníc a výšková úprava uličných vpustov,“ informovala Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK, ktorá je v rámci združenia Stred Eurovia SK – Doprastav zhotoviteľom rekonštrukcie.

Oprava vozovky bude pozostávať z odfrézovania 65.000 štvorcových metrov pôvodného povrchu. Nasledovať bude pokládka geomreží a pokládka modifikovaného asfaltu v dvoch vrstvách, ktorý je vďaka svojej vysokej životnosti vhodný na cesty s extrémnym dopravným zaťažením.

Rekonštrukčné práce sa budú vykonávať za plnej premávky, vodiči sa preto v úseku stretnú s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. Premávka bude riadená pomocou svetelnej signalizácie, počas frézovania povrchu bude navyše koordinovaná prostredníctvom regulovčíkov.

Dôvodom rekonštrukcie cesty I/67 medzi obcou Štrkovec a hraničným priechodom Kráľ je nevyhovujúci stav a kvalita vozovky, jej úprava spadá do projektu Slovenskej správy ciest v rámci veľkoplošných opráv ciest prvej triedy po celom Slovensku. Celková cena diela je viac ako 2,2 milióna eur.