Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Cestu na Háj Nicovô zrekonštruujú do konca augusta

Na archívnej snímke celonárodné oslavy 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom pri pamätníku na vojenskom cintoríne Háj - Nicovô v Liptovskom Mikuláši 8. mája 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Financie na tento účel poskytla vláda na jar pri príležitosti centrálnych celoštátnych osláv 70. výročia víťazstva nad fašizmom a ukončenia druhej svetovej vojny.

Liptovský Mikuláš 4. augusta (TASR) – Približne 2,5-kilometrová členitá cesta s veľkým prevýšením vedúca k vojnovému pamätníku na Háji Nicovô nad Liptovským Mikulášom bude mať už koncom augusta nový povrch. Práve dnes začaté rekonštrukčné práce si vyžiadajú jej dočasnú uzáveru.

Primátor Ján Blcháč zdôraznil, že to je prístupová komunikácia k najväčšiemu cintorínu príslušníkov 1. československého armádneho zboru. „Financie na tento účel nám poskytla vláda na jar pri príležitosti centrálnych celoštátnych osláv 70. výročia víťazstva nad fašizmom a ukončenia druhej svetovej vojny,“ vysvetlil Blcháč.

Zároveň spresnil, že celkové náklady sa pohybujú na úrovni 170.000 eur a spolufinancovanie mesta predstavuje sumu 15.000 eur. Podstatou rekonštrukcie je kompletná výmena asfaltového povrchu cesty, ktorú v nerušenom prostredí lesoparku dennodenne využívajú mnohí peší turisti i cyklisti.

Dôležitou súčasťou spomínanej rekonštrukcie bude podľa Miloša Berníka z mestského odboru výstavby aj oprava odvodňovacích žľabov. „Už veľmi dlho boli doslova v havarijnom stave, čo spôsobovalo závažnú deštrukciu podložia vozovky. Nový asfaltový povrchu bude zdobiť tuto cestu po celej dĺžke,“ uistil Berník.