Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na cestách v Prešovskom kraji sú miestami vrstvy kašovitého snehu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Na ceste prvej triedy Obručné v okrese Stará Ľubovňa sa nachádza kašovitý sneh, ten sa miestami vyskytuje aj na ceste Stakčín v okrese Snina.

Prešov 27. decembra (TASR) – Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, vozovky sú prevažné vlhké až mokré. Na ceste prvej triedy I/77 Obručné v okrese Stará Ľubovňa sa nachádza kašovitý sneh, ten sa miestami vyskytuje aj na ceste I/74 Stakčín v okrese Snina. Počas pondelka 26. decembra bolo na území kraja nasadených 100 mechanizmov.

Cesty druhej a tretej triedy sú zjazdné, hlavne vo vyšších polohách sa nachádza vrstva utlačeného snehu do troch centimetrov. Všetky horské priechody na území kraja sú zjazdné bez obmedzení.

V pondelok sa inertným materiálom na území kraja posypalo 1861 km a soľou 3938 km ciest. Podľa Miroslava Milého zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja bolo na území celého kraja počas pondelka nasadených 100 mechanizmov, ktoré pluhmi odhrnuli sneh na 4620 km ciest. Z toho najviac, 1056 km, bolo v okrese Bardejov, a v okrese Humenné to bolo 888 km.