Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Cez levický jarmok stúpol počet pacientov ošetrených na urgente o 15 %

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Cez víkend navštívilo urgentné pracovisko takmer 220 pacientov.

Levice 25. októbra (TASR) - Počas tohtoročného jarmoku v Leviciach ošetrili zdravotníci na urgente levickej nemocnice o 15 percent pacientov viac oproti bežnému víkendu. Cez víkend navštívilo urgentné pracovisko takmer 220 pacientov, informovala o tom Katarína Murková z urgentného príjmu Nemocnice Agel Levice.

Najvyťaženejší bol chirurgický sektor urgentného príjmu, kde značná časť pacientov bola ošetrená práve pre poranenie na jarmoku. "Prišli aj pacienti s reznými poraneniami a rôznymi úrazmi. Ako každý víkend, aj tento sme mali pacientov, ktorí mali ťažkosti spojené s požitím veľkého množstva alkoholu, prácou doma s karbobrúskou, pílou alebo kuchynským náradím," skonštatovala Murková. Zdravotníci museli počas víkendu riešiť aj dva pokusy mladých ľudí o samovraždu.

Výnimkou neboli ani detské úrazy, ktorých bolo počas posledného víkendu tiež viac ako obvykle. Najčastejšie to boli rôzne úrazy a pomliaždeniny. Na urgentnom príjme levickej nemocnice zaznamenali aj pacientov z autonehody, ktorá bola zapríčinená veľkou vyťaženosťou dopravy pre jarmok. Pacienti prichádzali i s bolesťami brucha, ktoré mohli byť spojené aj s konzumáciou veľkého množstva jedla.