Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Cez Noc kostolov narátali 28-tisíc návštevníckych vstupov

Bazilika sv. Mikuláša v Trnave počas Noci kostolov 2012, 1. júna 2012 v Trnave. Foto: TASR/Peter Kollár

Veľký záujem bol aj o priestory Spolku sv. Vojtecha, do Galérie Trnavskej arcidiecézy prišlo 1897 návštevníkov.

Trnava 12. júna (TASR) – Spolu 28.000 návštevníckych vstupov narátali počas tohtoročnej Noci kostolov v chrámoch Trnavskej arcidiecézy. Je to viac ako vo vlaňajšom prvom ročníku, keď sa arcidiecéza ako prvá na Slovensku zapojila do medzinárodného podujatia.

V Trnave, Malom Ríme, čakali návštevníci desiatky minút, aby mohli využiť jedinečnú možnosť vyjsť na veže Baziliky sv. Mikuláša, do krypty Katedrály sv. Jána Krstiteľa či na vežu Evanjelického kostola a.v. Duchovným garantom Noci kostolov bol trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

"V katedrále narátali organizátori približne 4000 návštevníkov, v bazilike 3500, na jej vežu vyšlo 2000 ľudí, do krypty a karnera celkovo zaznamenali 2300 návštevníckych vstupov v priebehu niekoľkých hodín," informovala dnes hovorkyňa Trnavskej arcidiecézy Lucia Drábiková.

Veľký záujem bol aj o priestory Spolku sv. Vojtecha, do Galérie Trnavskej arcidiecézy prišlo 1897 návštevníkov. Na Slovensku bolo celkovo zapojených 185 chrámov kresťanských cirkví, nasledujúca Noc kostolov sa bude konať 24. mája 2013.