Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Cyklista ležal vedľa bicykla, mladík ho zrazil a ušiel

Ilustračné foto. Foto: TASRP

Vodič sa na miesto dopravnej nehody vrátil v čase, keď tam už boli záchranné zložky.

Michalovce 10. júla (TASR) - Cez víkend došlo v okrese Michalovce k dvom nehodám s cyklistami, jeden z nich neprežil. Dnes o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Alexander Szabó.

K prvému prípadu došlo v nedeľu (9.7.) vo večerných hodinách. Vodič (25 rokov) viedol osobné motorové vozidlo po ceste z Veľkých Raškoviec do Oborína. Podľa doterajšieho šetrenia mladík v dôsledku nepozornosti prešiel s autom po 34-ročnom mužovi z obce Oborín, ktorý z doposiaľ nezistených príčin ležal na zemi vedľa bicykla.

Vodič nezotrval na mieste dopravnej nehody a pokračoval ďalej v jazde. Zrazeného muža bez známok života našiel miestny obyvateľ. Privolaná rýchla zdravotná pomoc ho oživovala, zraneniam však na mieste podľahol. Vodič sa na miesto dopravnej nehody vrátil v čase, keď tam už boli záchranné zložky. Bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a pre prečin neposkytnutia pomoci," vysvetlil Szabó.

K druhej dopravnej nehode došlo v sobotu (8.7.) dopoludnia. Muž (27 rokov) viedol po Močarianskej ulici v Michalovciach motorové vozidlo. Pri prichádzaní ku križovatke mu z pravej strany z chodníka náhle vošiel do cesty maloletý 12-ročný cyklista, ktorého zrazil. Utrpel ľahké zranenie s dobou liečby do jedného mesiaca. U účastníkov dopravnej nehody nebolo zistené požitie alkoholických nápojov. "Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Miera zavinenia, ako aj bližšie okolnosti nehody sú predmetom šetrenia," uzavrel hovorca.