Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Chcete si dať pivo pri pódiu na Kuchajde, hrozí vám pokuta 33 eur

Foto: Ilustračné foto:TASR/Pavol Ďurčo

Fyzickej osobe, ktorá poruší toto nariadenie, bude možné uložiť pokutu v blokovom konaní do 33 eur. Kontrolu budú vykonávať príslušníci mestskej polície.

Bratislava 17. apríla (TASR) - V okolí pódia v areáli bratislavského prírodného kúpaliska Kuchajda bude predaj aj konzumácia alkoholu zakázaná. Prísnejšie pravidlá proti asociálnemu správaniu a opilstvu v areáli bratislavského jazera Kuchajde dnes schválili miestni poslanci Nového Mesta.

Ako TASR informoval hovorca miestneho úradu Marek Tettinger, navrhovanou úpravou sa rieši pravidelný problém výskytu asociálov, ktorí sú podnapití, požívajú alkoholické nápoje a zároveň pravidelne aj svojím zovňajškom rušia priebeh podujatí na Kuchajde. "Pri úprave pravidiel vychádzame z podnetov od občanov a zo skúseností z uplynulých rokov," uviedol starosta Rudolf Kusý.

Keďže na Kuchajde platí pre predaj a konzumáciu alkoholu voľnejší režim, stávalo sa, že sa podnapití ľudia zhromažďovali počas kultúrnych podujatí v areáli amfiteátra. "To pôsobilo rušivo na ostatných návštevníkov. Nová úprava rieši poriadok v hľadisku amfiteátra a pred pódiom počas organizovaných podujatí," dodal Tettinger.

Fyzickej osobe, ktorá poruší toto nariadenie, bude možné uložiť pokutu v blokovom konaní do 33 eur. Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia, ukladanie a vyberanie pokút a prípadné oznámenie správnemu orgánu budú vykonávať príslušníci mestskej polície a poverení zamestnanci mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.

Na iných miestach Kuchajdy bude predaj a konzumácia alkoholu možná aj naďalej.