Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Chirurgické oddelenie v Krompachoch vykonalo vlani vyše 1800 operácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Chirurgické oddelenie sa v minulom roku postaralo o 1806 hospitalizovaných pacientov a v chirurgickej ambulancii bolo vyšetrených 26.560 pacientov.

Krompachy 10. februára (TASR) - Chirurgické oddelenie nemocnice v Krompachoch vykonalo vlani 1838 operácií. Najvyšší počet operačných zákrokov tvorili hernie, teda pruhy, a to až 11 percent z celkového počtu. TASR o tom informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú krompašská nemocnica patrí.

Na oddelení poskytujú pacientom všetky základné chirurgické výkony, či už ide o urgentné alebo plánované operačné zákroky. V škále operačných výkonov dominuje brušná chirurgia. Operáciu pruhu tu vykonali 195-krát. "V rámci chirurgických operačných zákrokov poskytujeme pacientom zdravotnú starostlivosť aj v oblasti cievnej chirurgie a traumatológie," dodal primár chirurgického oddelenia Rudolf Pustay.

Chirurgické oddelenie sa v minulom roku postaralo o 1806 hospitalizovaných pacientov a v chirurgickej ambulancii bolo vyšetrených 26.560 pacientov. "Z množstva pacientov za rok 2023 evidujeme pacientov z rôznych vekových kategórií. Najstarší pacient, ktorého sme operovali, mal 98 rokov. Naopak, najmladší pacient v operačnej sále mal iba päť rokov," uviedla vedúca sestra chirurgického oddelenia Oľga Dzimková s tým, že najvyšší počet vykonaných operačných zákrokov zaevidovali v novembri.