Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Liptáci a Horehronci sa stretli na Chopku a otvorili novú zimnú sezónu

Lyžiarka lyžuje na zjazdovke na južnej strane Chopku Foto: TASR/Oliver Ondráš

Sever a juh Chopka už vlani prepojili modernými lanovkami a odteraz môžu lyžiari pohodlne prestupovať z jednej na druhú v akomkoľvek počasí cez prízemie viacposchodovej vyhliadkovej rotundy.

Demänovská Dolina 29. novembra (TASR) – Zástupcovia oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR) Liptova a Horehronia otvorili dnes spoločne novú zimnú sezónu v Nízkych Tatrách symbolickým ozdobením a rozsvietením vianočného stromčeka v novostavbe spojovacieho objektu vrcholových staníc kabínových lanoviek na Chopku.

Pred rokom nás spojili lanovky a teraz táto nádherná viacúčelová rotunda. Turizmus je o spolupráci a spájaní síl, jednotlivých stredísk do regiónov a tých potom navzájom. Všetci spoločne očakávame rekordnú zimnú sezónu. Veríme, že nesmierne úsilie, ktoré sme vyvinuli, bude korunované zaslúženým úspechom,“ uviedla pre TASR riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Veľký význam nadregionálnej spolupráce zdôraznil aj riaditeľ OOCR Horehronie Milan Gemzický. „Dlhé roky sme boli od seba odrezaní, ale naša vzájomná spolupráca v poslednom období napreduje. Musíme využiť tento potenciál, lebo Slovensko je príliš malé, aby sme ho drobili na malé kúsky. Spoločné produkty a propagácia prinesú osoh každému z nás,“ skonštatoval.

„Sever a juh Chopka sme už vlani prepojili modernými lanovkami a odteraz môžu lyžiari pohodlne prestupovať z jednej na druhú v akomkoľvek počasí cez prízemie viacposchodovej vyhliadkovej rotundy, ktorá bola s celkovými nákladmi na úrovni 4,5 milióna eur jednou z našich kľúčových tohtoročných investícií,“ dodala hovorkyňa akciovej spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.