Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Trenčianskom kraji stúpla

Ilustračné foto Foto: TASR

Epidemiológovia zaznamenali najvyššiu chorobnosť na ARO v okrese Púchov a v okrese Bánovce nad Bebravou, najnižšia bola v okrese Myjava.

Trenčín 24. apríla (TASR) - Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili za minulý týždeň 2222 akútnych respiračných ochorení (ARO). Z toho bolo chrípke podobných 125 ochorení. TASR o tom v pondelok informovala regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

"Oproti predchádzajúcemu týždňu je výskyt ARO vyšší o 2,94 percenta a výskyt chrípke podobných ochorení (CHPO) je nižší o 22,96 percenta," uviedla Bučková.

Chorobnosť na ARO minulý týždeň predstavovala 1312,1 ochorenia na 100.000 osôb, chorobnosť na CHPO bola na úrovni 73,8 ochorenia na 100.000 osôb.

Epidemiológovia zaznamenali najvyššiu chorobnosť na ARO v okrese Púchov a v okrese Bánovce nad Bebravou, najnižšia bola v okrese Myjava. Najvyššiu vekovo špecifickú chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine nula- až päťročných. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 13 osôb, čo predstavuje 0,6 percenta zo všetkých ARO.

Najvyššiu chorobnosť na CHPO hlásili lekári v okrese Púchov, najnižšiu v okrese Ilava. Najviac ochorení bolo vo vekovej skupine 15- až 19-ročných.

V minulom týždni nahlásili lekári v Trenčianskom kraji 41 prípadov ochorenia COVID-19, najviac, a to šesť, v okrese Prievidza.