Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Chystáte sa cez sviatky do Tatier? Týmito trasami určite neprejdete

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na nebezpečenstvo pohybu v danom území návštevníkov priamo v teréne upozornia aj informačné tabule.

Vysoké Tatry 13. apríla (TASR) - Do Hlbokej doliny a doliny Parichvost sa návštevníci Západných Tatier po značkovaných turistických chodníkoch vedúcich z Jaloveckej doliny nedostanú. Mosty za rázcestím pod Lyscom sú po zime značne poškodené. TASR o tom informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Martina Petránová.

Na nebezpečenstvo pohybu v tomto území návštevníkov priamo v teréne upozornia aj informačné tabule. "Pre topiaci sa sneh je vysoký stav vody v Jaloveckom potoku v úseku so zničenými premosteniami životu nebezpečný. Tabule budú umiestnené nielen na začiatku Jaloveckej doliny, odkiaľ vedie turistická trasa do Baníkovského sedla a na vrchol Salatín, ale aj v opačnom smere, z oravskej strany Tatier," povedala Petránová.

Chodník v Javorovej doline, ktorého časť bola počas spracovania následkov vetrovej kalamity zo začiatku marca uzavretá, je opäť priechodný. "Návštevníci sa môžu bez obmedzení vydať od budovy ochranného obvodu Štátnych lesov TANAP-u v Tatranskej Javorine až k Náučnej geologickej ploche Podmuráň," uzavrela.