Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Čierne stavby v Plaveckom Štvrtku: Polícia začala trestné stíhania

Ilustračné foto Foto: TASR

V rómskej osade v obci vzniklo v priebehu marca a apríla sedem základových dosiek pre domy, na ktorých výstavbu nemajú stavebníci povolenie.

Bratislava 20. apríla (TASR) – V súvislosti s prípadom nelegálnych stavieb v rómskej osade v Plaveckom Štvrtku eviduje polícia šesť prípadov, pričom v každom z nich už začala trestné stíhanie. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Okolnosti prípadov a podozrenia z trestného činu neoprávneného uskutočňovania stavby sú predmetom vyšetrovania,“ uviedol Szeiff. Potvrdil aj to, že v záležitosti okolo čiernych stavieb v rómskej osade vedie polícia aj trestné stíhanie za napadnutie verejného činiteľa. "V tomto prípade bolo vznesené obvinenie 44-ročnému Jozefovi B. a 63-ročnej Marii B.,“ dodal policajný hovorca.

Starosta Plaveckého Štvrtka v okrese Malacky Ivan Slezák pre TASR uviedol, že v rómskej osade v obci vzniklo v priebehu marca a apríla sedem základových dosiek pre domy, na ktorých výstavbu nemajú stavebníci povolenie. Väčšina z nich sa nachádza v ochrannom pásme vysokotlakových plynárenských zariadení. Napriek tomu, že stavebný úrad začal vo veci správne konanie, stavebníci úradné výzvy podľa starostu nerešpektujú, odmietajú komunikovať a stavajú ďalej. Slezáka mali dokonca počas kontroly Rómovia z osady aj fyzicky napadnúť. „Jeden ma udrel rukou, dostal som aj ranu palicou od staršej ženy,“ spresnil starosta Plaveckého Štvrtka.

Slezák sa listom a žiadosťou o osobné stretnutie obrátil aj na nového rómskeho splnomocnenca vlády Ábela Ravasza. "Pána Slezáka som už listom informoval, že prídem. Mali by sme sa stretnúť v priebehu prvého májového týždňa," uviedol Ravasz pre TASR.