Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Cinobanský bludár dnes absolvovalo asi 60 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Prvá časť viedla z Cinobane ponad mašiarske činžiaky nad Šutovu Jamu. Odtiaľ cez Lazy smerom na Prieraz. Ďalej skratkou do cinobanskej osady Hrnčiarky.

Cinobaňa 26. decembra (TASR) - Asi 60 ľudí, priaznivcov zimnej turistiky, dnes absolvovalo desaťkilometrový pochod Hornohradom v rámci už tradičnej turistickej akcie Cinobanský bludár. Záujemcovia, ktorí chceli tráviť Druhý vianočný sviatok v prírode, si mohli vybrať z dvoch turistických trás.

"Ľudia si mohli zvoliť takú trasu, ktorá lepšie vyhovuje ich schopnostiam," povedal pre TASR organizátor podujatia Július Jarábek.

Prvá časť viedla z Cinobane ponad mašiarske činžiaky nad Šutovu Jamu. Odtiaľ cez Lazy smerom na Prieraz. Ďalej skratkou do cinobanskej osady Hrnčiarky. Druhá trasa mala začiatok V Hrnčiarkach a viedla cez Sebeninú, okolo Hradnej, ponad Horné Fafáky na vrch Striebornej. Kto chcel, mohol absolvovať aj obe časti.

Podľa Jarábka bolo dnes na kopcoch nad Cinobaňou krásne slnečné počasie, s teplotou vysoko nad bodom mrazu. "Pre všetkých účastníkov sme na Hrnčiarkach pripravili teplý čaj a po vianočných hodoch každému chutil aj obyčajný domáci chlieb s masťou a cibuľou," pripomenul.

Celé podujatie zastrešil Obecný úrad v Cinobani v spolupráci s Klubom slovenských turistov Lampáš v Lučenci.