Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Poprade začali misie, ktoré vyvrcholia omšou pri športovej hale

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Program začal v sobotu 24. septembra slávnostnou svätou omšou v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie a zároveň aj svätou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Poprade.

Poprad 26. septembra (TASR) – V Rímskokatolíckej farnosti v Poprade sa začali v sobotu 24. septembra Sväté misie, ktoré vyvrcholia v nedeľu 2. októbra slávnostnou svätou omšou. Správca farnosti Ondrej Borsík misie otvoril symbolickým odovzdaním farnosti do rúk redemptoristov. Počas celého týždňa sa veriacim bude prihovárať páter Michal Zamkovský a páter Peter Hertel.

Program začal v sobotu 24. septembra slávnostnou svätou omšou v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie a zároveň aj svätou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Poprade. Páter Zamkovský sa počas homílie zameral na hlavnú tému misií: "Priblíž sa k Bohu a on sa priblíži k Tebe." Túto myšlienku následne prirovnal k Tatrám, ktoré zdobia panorámu Popradu. "Keď sa priblížime k Tatrám, zdajú sa nám väčšie. Keď sa priblížime k Bohu, on sa priblíži k nám," povedal Zamkovský.

Program misií bude pokračovať aj v priebehu tohto týždňa. Počas neho odznie slovo pre mužov, pripravené je aj stretnutie s mládežou, sväté omše pre deti, adorácia či sviatosť zmierenia. Program vyvrcholí v nedeľu 2. októbra sv. omšou o 15.00 h pri športovej hale Aréna Poprad.