Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Ekumenický pašiový sprievod v Košiciach môže verejnosť sledovať online

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Sledovať ho budú môcť cez YouTube alebo televíznu službu e-kostol v piatok od 13:00.

Košice 1. apríla (TASR) – Ekumenický pašiový sprievod v Košiciach sa druhýkrát z dôvodu pandémie nového koronavírusu uskutoční online, bez prítomnosti verejnosti. Témou 27. ročníka tohto podujatia, ktoré sa pravidelné koná na Veľký piatok, je Boh je s nami v Ježišovi solidárny. Pre TASR to uviedol moderátor Ekumenického spoločenstva cirkví a náboženských spoločností (ESCNS) na území mesta Košice Dušan Havrila.

Sprievod pripravujú členovia ESCNS apoštolská cirkev, bratská jednota baptistov, cirkev bratská, cirkev československá husitská, evanjelická cirkev a. v., gréckokatolícka cirkev, reformovaná kresťanská cirkev, rímskokatolícka cirkev a Teologická fakulta Katolíckej univerzity v Košiciach. „Hľadali sme vhodnú myšlienku, ktorá by nás v tejto dobe usmernila a povzbudila. Vytvorili sme tému, ktorá hovorí o tom, že Pán Boh je s nami skrze Pána Ježiša solidárny v rôznych a každodenných životných situáciách vrátane tej, ktorá sa nás teraz tak bytostne dotýka,“ povedal s tým, že téme sa budú v rámci zastavení venovať zástupcovia zapojených cirkví, respektíve kresťanských spoločenstiev.

V minulých rokoch sa na Ekumenickom pašiovom sprievode v Košiciach zúčastňovali stovky ľudí, ktoré sa presúvali k jednotlivým kostolom a modlitebniam. Tentoraz sa bude sprievod konať z jedného miesta a bez veriacich. Sledovať ho budú môcť cez YouTube alebo televíznu službu e-kostol v piatok (2. 4.) od 13.00 h.