Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Vladyka Peter Rusnák požehnal koledníkov Dobrej noviny

Na snímke doterajší apoštolský administrátor Prešovskej archieparchie vladyka Peter Rusnák počas tlačovej konferencie s novovymenovaným prešovským arcibiskupom - nominantom Jonášom Maximom ohľadom pripravovanej biskupskej vysviacky v Prešove 3. novembra 2023. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Vladyka Peter v homílii povzbudil koledníkov, aby radosť z koledovania prenikala ich srdcia a potom aj domovy.

Prešov 12. decembra (TASR) - Gréckokatolícky vladyka Peter Rusnák požehnal koledníkov Dobrej noviny Prešovskej archieparchie. V nedeľu (10. 12.) bola pri tejto príležitosti v Prešove slávená liturgia. Zúčastnilo sa na nej približne 170 koledníkov z deviatich farností. Hlavným celebrantom bol vladyka Peter Rusnák, apoštolský administrátor archieparchie. Spolu sním koncelebrovali svätú liturgiu viacerí kňazi. TASR o tom v utorok informoval hovorca Prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Vladyka Peter v homílii povzbudil koledníkov, aby radosť z koledovania prenikala ich srdcia a potom aj domovy. Pripomenul tiež, že narodením Pána Ježiša sa začal plniť Boží plán s nami.

Liturgiu piesňami aj koledami sprevádzal zbor detí amladých zČirča pod vedením Márie Šimovej. Koledníckym pásmom vinšov akolied sa predstavili koledníci zfarnosti Snakov.

"Súčasťou prípravy na koledovanie bol aj obetný dar, ktorým boli trvanlivé potraviny adrogéria pre rodiny vnúdzi. Tie prevzala a ichodovzdanie sprostredkuje koordinátorka farských charít adobrovoľníctva Gréckokatolíckej charity Sandra Prošuchová," uviedol Pavlišinovič.

Súčasťou programu bol aj vstup projektového manažéra Dobrej noviny Jozefa Magdu, ktorý priblížil miesta a ľudí, ktorým každý rok pomáhajú.

Koledníkov čaká ešte príprava na samotné koledovanie vo farnostiach. Témou 29. ročníka Dobrej noviny je Staň sa svetlom aj ty. "Delením sa ovianočnú radosť cez koledy avinše chcú koledníci prežiariť nielen ľudské príbytky, ale najmä ľudské srdcia," dodal Pavlišinovič.