Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Člen komisie zabránil dôchodkyni v roztrhaní nepoužitých lístkov

Na snímke hlasovacie lístky politických strán a informácie pre voličov zľava v rusínskom, slovenskom a maďarskom jazyku. Foto: TASR/Vladimír Benko

Incident riešila Okresná volebná komisia vo volebnom okrsku číslo 6 v Základnej škole Stred v Považskej Bystrici.

Považská Bystrica 5. marca (TASR) – Okresná volebná komisia v Považskej Bystrici riešila incident vo volebnom okrsku číslo 6 v Základnej škole Stred v Považskej Bystrici. Člen okrskovej volebnej komisie tam zabránil voličke v roztrhaní nepoužitých hlasovacích lístkov.

Podľa Považskobystričana Jaroslava Hofericu chcela jeho mama po vykonaní volieb roztrhať nepoužité hlasovacie lístky a hodiť ich do urny určenej na nepoužité lístky. "Člen komisie jej v tom zabránil, ja si myslím, že na to mala právo. Ja som napriek jeho upozorneniam volebné lístky roztrhal a vhodil som ich do škatule na to určenej. Ten istý člen volebnej komisie následne chcel hlasovacie lístky zo škatule vytiahnuť a začal skúmať, ako by sa k nim dostal," povedal Hoferica s tým, že nevie, či sa k lístkom dostal, pretože vzápätí miestnosť opustil.

Predseda Okresnej volebnej komisie v Považskej Bystrici Anton Orlík si myslí, že v tomto prípade nešlo o porušenie zákona. "Okrsková komisia najskôr skonštatovala, že ich nemal roztrhať, volič sa následne rozčúlil. Riešili to na mieste aj členovia okresnej volebnej komisie. Myslím si, že okrsková komisia sa mu napokon ospravedlnila," uzavrel Orlík.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE