Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Cyklistické preteky obmedzia popoludňajšiu dopravu na Orave a Liptove

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cyklisti budú medzi 12.45 h a 13.30 h postupne prechádzať oravskými mestami Tvrdošín a Trstená a obcami Liesek, Vitanová, Oravice a Zuberec.

Tvrdošín/Liptovský Mikuláš 17. mája (TASR) - Motoristov na Orave a Liptove čakajú počas piatkového popoludnia dopravné obmedzenia. Ako informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, dôvodom niekoľkohodinových obmedzení sú medzinárodné cyklistické preteky.

Cyklisti budú medzi 12.45 h a 13.30 h postupne prechádzať oravskými mestami Tvrdošín a Trstená a obcami Liesek, Vitanová, Oravice a Zuberec. Ďalej bude cyklistický pelotón smerovať na Liptov po trase Huty - Liptovský Trnovec - Bobrovec - Liptovský Mikuláš - Liptovský Hrádok - Vavrišovo - Pribylina až do Podbanského, kde cyklistov očakávajú o 15.30 h.

"Počas pretekov budú policajti riadiť a usmerňovať dopravu, dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a ochranu verejného poriadku. Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky o dôsledné rešpektovanie pokynov polície a dopravných obmedzení, ohľaduplnosť a trpezlivosť počas konania pretekov," uviedla polícia.

Tá zároveň žiada motoristickú verejnosť, aby zvážila potrebu presúvania sa motorovými vozidlami v uvedenom čase a úsekoch.