Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Cyklistické preteky ŽUPATOUR navštívia päť regiónov Žilinského kraja

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Cykloséria Žilinská ŽUPATOUR je určená pre tých, ktorí si už začiatkom roka zostavujú kalendár cyklosúťaží a netrpezlivo očakávajú štart novej sezóny

Žilina 31. januára (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) pripravuje sériu piatich cyklistických pretekov, ktoré pod hlavičkou Žilinskej ŽUPATOUR 2016 navštívia regióny Turiec, Liptov, horné Považie, Oravu a Kysuce. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Účastníci pretekov budú zbierať body do priebežného hodnotenia a bojovať o víťazný pohár i ďalšie hodnotné ceny. "Už desať rokov podporujeme cyklistiku na území nášho kraja, a to najmä prostredníctvom nových cyklochodníkov a značenia viac ako 2400 kilometrov cyklotrás na území Žilinského kraja. Spojiť naše regióny aj cyklopretekmi bolo preto prirodzeným krokom," podotkol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Cykloséria Žilinská ŽUPATOUR je podľa neho určená pre tých, ktorí si už začiatkom roka zostavujú kalendár cyklosúťaží a netrpezlivo očakávajú štart novej sezóny. "Ale aj tým, ktorí chcú len tak šliapnuť do pedálov a vychutnať si prekrásnu prírodu a jedinečné zážitky. Verím, že týchto päť pretekov navštívi čo najviac cyklistov a spoločne si vychutnáme skvelé zážitky,“ doplnil predseda ŽSK, ktorý sa chystá tiež zapojiť do cyklopretekov.

Séria odštartuje v druhej polovici apríla v Turčianskych Tepliciach, jún sa bude niesť v znamení Nízkotatranskej MTB Tour v Liptovskej Lužnej a tradičného bikemaratónu Súľovské skaly. Oravskú prírodu a jej cyklotrasy predstaví cyklomaratón v Dolnom Kubíne. Cyklosériu uzavrie septembrový Snežnický MTB maratón, doplnila hovorkyňa ŽSK.

„Teší ma, že ŽSK prišiel s návrhom podporiť sériu cyklistických pretekov. Verím, že myšlienka spoznávania cyklistických trás a prírodných krás v našom kraji sa bikerom zapáči. Na podujatiach Žilinskej ŽUPATOUR sa môžu zúčastniť cyklisti všetkých vekových aj výkonnostných skupín,“ dodal koordinátor Žilinskej ŽUPATOUR Slavomír Strečanský.