Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Cyklistov v Trenčíne čakali pri starom moste raňajky zdarma

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Raňajky potešili najmä ľudí, ktorí auto nechávajú doma a na svoju rannú cestu do práce či školy využívajú iné spôsoby dopravy, ako chôdzu, bicykel, korčule či kolobežku, uviedla hovorkyňa.

Trenčín 28. júna (TASR) – Raňajky zdarma čakali v stredu ráno pri starom železničnom moste v Trenčíne cyklistov, kolobežkárov i tých, ktorí išli peši. Podujatie v rámci kampane Do práce na bicykli pripravilo pre nemotorizovaných Trenčanov mesto Trenčín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

"Raňajky potešili najmä ľudí, ktorí auto nechávajú doma a na svoju rannú cestu do práce či školy využívajú iné spôsoby dopravy, ako chôdzu, bicykel, korčule či kolobežku," uviedla hovorkyňa.

V Trenčíne podľa nej chodí počas júna do práce a späť inak ako autom 229 registrovaných tímov, ktoré vytvorilo 822 účastníkov. Doteraz najazdili na bicykli takmer 100.000 kilometrov, chôdzou prešli viac ako 2400 kilometrov a verejnou dopravou takmer 14.000 kilometrov.

Ako dodala, trenčianska samospráva uspela v žrebovaní o nové cyklostojisko a solárne svietidlá zabudované priamo do cyklotrasy, ktoré ju osvetlia počas noci.

"Podmienku účasti v žrebovaní, ktorou bolo aspoň 100 zaregistrovaných súťažiacich v samospráve, splnilo až 29 samospráv a medzi nimi aj Trenčín. Vyžrebované samosprávy získali nielen stojiská alebo solárne svietidlá, ale aj ich kompletnú inštaláciu," uzavrela Ságová.