Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Cyklobus do Čunova má tento rok zmenené podmienky

ilustračná fotografia Foto: TASR

Cyklobus odchádza cez víkendy a sviatky zo zastávky na Hlavnej ulici oproti dunajskostredskej radnici o 9.30 h a 13.30 h.

Dunajská Streda 21. apríla (TASR) – Slovenská autobusová doprava (SAD) Dunajská Streda ponúka deviatu sezónu cyklobus pre cyklistov a nadšencov kolieskových korčúľ. V tomto roku premáva od 19. apríla do konca septembra za zmenených podmienok, respektíve všetky spoje cyklobusu nadväzujú na lodné spoje cyklokompy medzi Čunovom a Hamuliakovom.

Ako uviedol zástupca riaditeľa SAD Miloslav Homola, minulý rok bol najúspešnejším v rámci prevádzkovania cyklobusu, na základe čoho sa ho rozhodli prevádzkovať aj tento rok. Trasa nebude viesť až na hrádzu do Čunova, ale bude sa končiť v jachtovom klube v Čunove.

Cyklobus odchádza cez víkendy a sviatky zo zastávky na Hlavnej ulici oproti dunajskostredskej radnici o 9.30 h a 13.30 h. Naspäť z Čunova sa vracia o 12.00 h a 18.00 h. V špeciálne upravenom priestore autobusu je možné umiestniť 20 bicyklov, počet cestujúcich je takisto 20 a sú tam i miesta na státie.