Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Cyklotrasa v mikroregióne Pliešovská kotlina má tlačeného sprievodcu

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Sprievodca je už dnes k dispozícii na obecných úradoch v obciach mikroregiónu.

Dobrá Niva 3. februára (TASR) – Vlani dobudovaná cyklotrasa obcami mikroregiónu Pliešovská kotlina má aj svojho tlačeného sprievodcu. Obce, združené v tomto regionálnom zoskupení ho vydali v týchto dňoch s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

"Sprievodca predstavuje samotné obce, ich históriu, zaujímavosti, kultúrne pamiatky a pamätihodnosti, turistické trasy, cyklotrasy, tipy na výlety do blízkeho okolia, ako v slovenskom, tak aj v anglickom a v nemeckom jazyku," uviedol pre TASR starosta Dobrej Nivy Milan Jakubík. Sprievodca je už dnes k dispozícii na obecných úradoch v obciach mikroregiónu.

Cyklotrasa obcami mikroregiónu Pliešovska kotlina spojila sedem obcí regiónu. V každej obci pribudli informačné tabule s mapou a vyznačenými trasami. V rámci cyklotrasy boli vytvorené celkom tri trasy, rozlíšené zelenou, modrou a žltou farbou. Cyklotrasa má dohromady 36,3 kilometra. Väčšinou vedie poľnými a lesnými cestami. "Vďaka tejto cyklotrase sa prepojilo mesto Zvolen s Hontom s pokračovaním až na maďarskú hranicu," pripomenul Jakubík.

Združenie obcí mikroregiónu Pliešovská kotlina tvoria obce Pliešovce, Dobrá Niva, Sása, Babiná, Podzámčok, Bzovská Lehôtka a Breziny.