Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Cyklozraz otvorí letnú turistickú sezónu v Malej Fatre

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Malá Fatra si získava v poslednom období plnohodnotný status cyklistického raja s viac ako šiestimi stovkami cyklotrás najrôznejšej náročnosti v nádhernom prírodnom prostredí.


Belá 10. mája (TASR) – Letnú turistickú sezónu v Malej Fatre otvorí v závere budúceho týždňa od 15. do 17. mája cyklozraz s centrom v autokempingu medzi obcami Belá a Terchová. Účastníci budú môcť spoznávať atraktivity turisticky vyhľadávaného regiónu absolvovaním niektorej z troch pripravených tratí.

„Pre zdatnejších cyklistov, ktorí toho majú najazdeného viac a chcú si otestovať svoje sily a schopnosti, sme na sobotu 16. mája pripravili i poriadne náročnú 97-kilometrovú trať, počas ktorej budú musieť nastúpať až 2301 výškových metrov,“ spresnil Peter Chrapčiak z organizátorskej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra.

Zároveň pripomenul, že Malá Fatra si získava v poslednom období plnohodnotný status cyklistického raja s viac ako šiestimi stovkami cyklotrás najrôznejšej náročnosti v nádhernom prírodnom prostredí. „Spestrením cyklozrazu bude aj sprievodný kultúrno-spoločenský program,“ dodal Chrapčiak.

„Tento cyklozraz je ideálnym podujatím pre celé rodiny. Jeho súčasťou bude v nedeľu 17. mája populárna Detská tour Petra Sagana pre deti od 2 do 14 rokov, prostredníctvom ktorej chceme pomôcť vzbudiť v nich trvalý záujem o cyklistiku,“ povedal jeden z prvých trénerov slovenskej cyklistickej jednotky Peter Zánický.