Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vedenie D. Stredy sa stretlo s podnikateľmi,aby prerokovali investície

Zoltán Hájos, primátor Dunajskej Stredy. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Ako pre TASR uviedol primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos, ide o priateľské stretnutie, na ktorom primátor informuje podnikateľov, ktorí najviac platia na daniach z nehnuteľnosti.

Dunajská Streda 29. januára (TASR) – Hospodárske výsledky v roku 2018, investície a rozvojové plány mesta boli na programe minulotýždňového novoročného stretnutia vedenia Dunajskej Stredy a členov tzv. "Rady múdrych a podnikateľov".

Ako pre TASR uviedol primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos, ide o priateľské stretnutie, na ktorom primátor informuje podnikateľov, ktorí najviac platia na daniach z nehnuteľnosti. "Z tohto dôvodu som potreboval informovať podnikateľov, aké investície nás čakajú a ktoré sa z roku 2018 posúvajú na rok 2019. Hovorili sme aj o tom, že sme pred zmenou územného plánovania," dodal.

Na rok 2019 sa presunula rekonštrukcia niektorých miestnych komunikácií. Mesto sa súčasne musí rozhodnúť, či si zachová ráz malého mesta, alebo samospráva podporí zámery investorov v súvislosti s výstavbou diaľnice a pristúpi na to, že počet obyvateľov mesta môže narásť až o osem tisíc.

Primátor zároveň priblížil hospodárske výsledky minulého roka a načrtol plánované investície na rok 2019. Medzi nimi vyzdvihol modernizáciu ciest, prípravu projektovej dokumentácie ďalšieho úseku obchvatu mesta, výstavbu kruhového objazdu, pokračovanie programu modernizácie školských kuchýň a ich rozširovanie vzhľadom na schválenie zákona o poskytovaní obedov zadarmo všetkým žiakom.