Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Podjazd pod Prístavným mostom je už prejazdný

Foto: TASR

Do 23.00 h platí pre Bratislavu a západné Slovensko výstraha 1. stupňa SHMÚ pred búrkami spojenými s lejakmi.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Po popoludňajších intenzívnych zrážkach sa situácia v Bratislave po 21.00 h stabilizuje. Podjazd pod Prístavným mostom je opätovne prejazdný.

"Stále však ostáva neprejazdný úsek na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v smere do Mlynskej doliny," informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová. Dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) potvrdil, že autobusové linky, ktoré bežne premávajú po tejto komunikácii, miesto obchádzajú.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave TASR informovalo, že profesionálni i dobrovoľní hasiči momentálne zasahujú na štyroch miestach. Na ružinovskom zimnom štadióne odčerpávajú vodu zo strojovne, na Landererovej ulici riešia zatopené sklady a na Nejedlého ulici v Dúbravke odčerpávajú vodu zo zatopených podzemných garáží. Dobrovoľní hasiči zasahujú na zatopenej Starorímskej ulici v Rusovciach.

Do 23.00 h platí pre Bratislavu a západné Slovensko výstraha 1. stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred búrkami spojenými s lejakmi. Výstrahu pred intenzívnym dažďom vydali meteorológovia aj pre stredné a východné Slovensko. Platí do nedele do 08.00 h. SHMÚ upozorňuje, že miestami môže spadnúť 20 až 40 mm zrážok.

Výjazdov hasičov v dôsledku zaplavených ulíc a domov v Bratislave ubúda, no odčerpávanie zatopených priestorov bude zrejme pokračovať po celú noc. TASR o tom informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Fotogaléria: Dážď komplikoval dopravu v Bratislave
.