Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bájny drak Demián sa cez víkend premení na kúzelníka

Ilustračná snímka Foto: TASR - František Iván

Deti hravou formou, zábavne a veľmi netradične vo večerných hodinách spoznajú Chopok a príbeh strážcu Demänovskej doliny.

Demänovská Dolina 11. augusta (TASR) - Sobotný večer (12.8.) sa pod vrcholom druhého najvyššieho kopca v Nízkych Tatrách ponesie v znamení kúziel a mágie. Liptáci si totiž pre rodiny s deťmi toto leto už po štvrtý raz pripravili podujatie Dračie noci na Chopku.

Deti hravou formou, zábavne a veľmi netradične vo večerných hodinách spoznajú Chopok a príbeh strážcu Demänovskej doliny. "Bájny drak Demián sa premení na tajomného kúzelníka a bude chrliť oheň a dym viac ako kedykoľvek predtým. Návštevníkov čaká večer tajomna, dymu z chemických reakcií, pary z varenia čarovného lektvaru a jedinečné umelecké predstavenie Alica v krajine zázrakov a Kúzelná fyzika," uviedla hovorkyňa strediska Zuzana Fabianová.

Malých aj veľkých privíta vo výške 2004 metrov nad morom bosorka, ktorá im ponúkne zážitky v podobe kúziel, trikov, záhad a prekvapení. "Zakladáme si na tom, aby bol program vždy iný a detsky zaujímavý. Čaká ich putovanie záhadnými úlohami a na záver darček pre všetkých úspešných malých čarodejníkov, ktorý si vyrobia na tvorivých dielničkách," doplnila.

"Prázdniny sú najmä o rodinách s deťmi a v našom regióne v prvom rade o trávení času v krásnej prírode. Chopok návštevníkom okrem tohto núka aj bonus. Len v čase Dračích nocí je tu šanca sa večer vyviesť na druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier, pokochať sa úchvatnými scenériami a stráviť pod vrcholom čas plný hier aj poučenia," skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.