Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Deň Zeme oslávila Banská Bystrica upratovaním

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Podľa hovorkyne vyčistiť vybranú časť mesta je možné nielen počas Dňa Zeme, ale aj v iných dňoch.

Banská Bystrica 22. apríla (TASR) – Pri príležitosti Dňa Zeme záujemcovia v piatok v Banskej Bystrici upratovali a čistili mesto. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa primátora mesta Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že ľudia postupne vyčistili okolie Tajovky, športovísk i cyklotrasy na Štiavničkách. Okrem pracovníkov mestského úradu sa zúčastnili napríklad aj zamestnanci Banskobystrického samosprávneho kraja, Slovenskej inšpekcie životného prostredia i Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Podľa hovorkyne vyčistiť vybranú časť mesta je možné nielen počas Dňa Zeme, ale aj v iných dňoch. „V prípade potreby dodáme vrecia a zabezpečíme vývoz komunálneho odpadu,“ zhrnula Adamovičová. Uviedla, že stačí kontaktovať zamestnancov mestského úradu na e-mailovej adrese separovanyzber@banskabystrica.sk. „Zapojiť sa môžu všetci Banskobystričania a Banskobystričanky, ktorým záleží na okolí, v ktorom žijú, a aj takýmto spôsobom môžu svoju pozornosť upriamiť na našu planétu, prírodu i životné prostredie,“ zdôraznila hovorkyňa.

Ako dodala, Deň Zeme, ktorý si od roku 1970 každoročne pripomíname 22. apríla, vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Hlavným cieľom kampane je zvýšiť energetickú účinnosť, potrebu recyklovať odpad a hľadať obnoviteľné zdroje.