Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Deň Zeme v ovocných sadoch v Lučenci prinesie otvorenie edukačného úľa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Deň Zeme v mestských ovocných sadoch v Lučenci prinesie prednášky o správnej separácii odpadu, faune a flóre, ale aj prednášku zameranú na včelárstvo, význam včiel a ukážky práce včelára.

Lučenec 19. apríla (TASR) - Mesto Lučenec v spolupráci s partnermi pripravilo pri príležitosti Dňa Zeme niekoľko aktivít. V mestských ovocných sadoch sa budú v pondelok (22. 4.) konať viaceré prednášky o environmentálnych témach, pripravené je aj slávnostné otvorenie preskleného edukačného úľa. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

Deň Zeme v mestských ovocných sadoch v Lučenci prinesie prednášky o správnej separácii odpadu, faune a flóre, ale aj prednášku zameranú na včelárstvo, význam včiel a ukážky práce včelára. Pripravené sú aj rôzne environmentálne aktivity či výsadba kvitnúcej lúky.

Do aktivít pri príležitosti Dňa Zeme sa v Lučenci zapoja aj škôlkari a školáci. "Nevynechajú napríklad úpravu vyvýšených záhonov s rastlinami a čistenie svojich areálov. V spolupráci so strednými školami a verejnosťou budeme vo vybraných častiach mesta zbierať odpad," priblížila samospráva.

Počas nasledujúceho týždňa bude môcť verejnosť využiť aj kompost z mestskej kompostárne, obyvateľom mesta bude k dispozícii na parkovisku na Športovej ulici. Týždeň venovaný environmentálnym aktivitám ukončí v sobotu (27. 4.) občianska dobrovoľnícka akcia zameraná na zveľadenie mesta s názvom Skrášlime si svoje okolie.