Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Desiatky odborníkov sa po prestávke stretlo na lekárskom dni

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Odborné prednášky sa týkali neurológie a psychiatrie, kardiológie a kardiochirurgie, ale tiež intenzívnej medicíny a chirurgických odborov. Záver patril témam kazuistiky a iným medicínskym odborom.

Levoča 1. decembra (TASR) - Desiatky odborníkov sa v piatok na Spiši stretli po štvorročnej prestávke na tradičnom Levočskom lekárskom dni. Nosnou témou bolo tento rok významné postavenie menších nemocníc pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť levočskej nemocnice a organizátorka akcie Renáta Bičanovská uviedla, že 31. ročník podujatia bol rozdelený do štyroch odborných blokov.

Prvý ročník Levočského lekárskeho dňa sa konal ešte v roku 1990. "Tridsaťročnú kontinuitu tohto podujatia prerušila až pandémia v roku 2020, počas ktorej sme zažili rôzne úskalia nielen v poskytovaní zdravotnej starostlivosti," skonštatovala Bičanovská. Počas prvého decembrového dňa mali lekári príležitosť zdieľať najnovšie poznatky a skúsenosti z oblasti medicíny. Téma je pre levočskú nemocnicu podľa Bičanovskej výstižná a zdôrazňuje aj dôležitosť spolupráce napríklad s nemocnicou Košice - Šaca. "Vďaka jej odborníkom je pacientom levočského regiónu poskytovaná ortopedická zdravotná starostlivosť," objasnila.

Odborné prednášky sa týkali neurológie a psychiatrie, kardiológie a kardiochirurgie, ale tiež intenzívnej medicíny a chirurgických odborov. Záver patril témam kazuistiky a iným medicínskym odborom. "Veríme, že odborná konferencia naplní svoje poslanie, a to odovzdávanie vzájomných skúsenosti z medicínskej praxe, čo vedie k zlepšovaniu poskytovania zdravotnej starostlivosti pre pacientov nášho regiónu," dodáva riaditeľ nemocníc spišského klastra František Lešundák.