Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Deti v letných táboroch sa učili loviť ryby a jazdiť na koni

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

V poradí 9. ročníka Letného detského tábora sa zúčastnilo 58 detí.

Bratislava 18. júla (TASR) - Spojená škola v Ivanke pri Dunaji, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, usporiadala 9. ročník Letného detského tábora. Po vynikajúcich ohlasoch z predošlých rokov škola pripravila dva desaťdňové turnusy so špeciálnym zameraním - rybársky tábor a koníčkarsky tábor. Zúčastnilo sa na nich celkom 58 detí. Na organizáciu táborov finančne prispel aj BSK.

„Letné detské tábory sú dobrou formou propagácie školy, ale aj bratislavskej župy. Okrem toho škola zmysluplne využíva výborné priestorové, materiálno-technické a personálne zázemie. Zároveň pre deti vhodne vypĺňa voľný čas počas letných prázdnin, zvyšuje ich fyzickú a psychickú kondíciu a prehlbuje kolektívne cítenie,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Náplňou rybárskych turnusov bol predovšetkým lov rýb, či už v školských rybníkoch alebo na vodách, ktoré má škola v prenájme. Zároveň sa deti člnkovali a kúpali. Naučili sa tiež niečo o chove akváriových živočíchov, o preparácii rýb, a tiež o ich ochrane a starostlivosti. Náplňou koníčkarskych turnusov bola predovšetkým výučba jazdy na koni pod odborným dohľadom. Deti sa tiež naučili, ako sa treba o kone starať. V oboch táboroch mali bohatý večerný program. Dohliadali na nich zodpovední vedúci s bohatými pedagogickými skúsenosťami a tiež odbornými znalosťami v odboroch rybárstvo, chov koní a jazdectvo.