Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Detská Tour Petra Sagana dnes dorazí do Prešova

Na archívnej snímke slovenský reprezentant v cyklistike Peter Sagan Foto: TASR - Pavel Neubauer

Cyklistické podujatie určené od najmenších detí až po 14-ročných sa bude konať v areáli prírodného kúpaliska Delňa.

Prešov 25. júna (TASR) – Detská Tour Petra Sagana dorazí v sobotu 25. júna do Prešova. Šarišská metropola bude v poradí piatou zastávkou Saganovej Tour po mestách Lučenec, Žiar nad Hronom, Svätý Jur a Levoča. Cyklistické podujatie určené od najmenších detí až po 14-ročných sa bude konať v areáli prírodného kúpaliska Delňa. Štart sa začne o 11.00 h najmladšou "baby" kategóriou, po ktorej nasledujú ďalšie, až po starších žiakov.

Rekord v počte zapojených cyklistov padol vo Svätom Jure, kde sa na štart podujatia postavilo 620 mladých cyklistov. Ako uviedol tlačový referent mesta Prešov Milan Grejták, organizátori veria, že Prešov tento rekord prekoná a posunie tak latku v počte zapojených detí opäť o niečo vyššie.

Záujemcovia sa môžu registrovať cez online prihlasovací systém na TU.

Online prihlasovanie bude aktívne do piatka 24. júna do 9.00 h, neskôr priamo pri prezentácii. Tá bude v piatok na Delni v čase od 18.00 h do 19.30 h a v deň Tour v sobotu od 8.30 h do 10.30 h.

Pretekári môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorý bude na svojho zverenca dohliadať počas konania celého podujatia. Pre kategóriu "baby" je dovolené používať aj odrážadlá, trojkolky alebo kolobežky. Pre ostatné kategórie sa odporúča horský bicykel. Cyklistická prilba je povinná.