Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Detské folklórne dielne dnes vyvrcholia koncertom na Teplom Vrchu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Okrem nácviku hudobných a tanečných zručností sa deti podľa jej slov venovali aj tvorivým remeselným dielňam.

Teplý Vrch 19. augusta (TASR) – Prázdninové folklórne hudobné a tanečné dielne pre deti s názvom Muzičky a Malí tanečníci, ktoré počas aktuálneho týždňa prebiehali v obci Teplý Vrch v Rimavskosobotskom okrese, vyvrcholia dnes poobede záverečným koncertom v miestnom kultúrnom dome. TASR o tom informovala Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS), ktoré je jedným z organizátorov.

„Tohtoročných Muzičiek a Malých tanečníkov sa zúčastnilo celkovo 59 detí. Venovalo sa im osem lektorov, traja animátori a traja remeselní lektori,“ uviedla Zvarová s tým, že tohto roku sa mladí folkloristi učili tance a hudbu zo Šariša a Horehronia.

Okrem nácviku hudobných a tanečných zručností sa deti podľa jej slov venovali aj tvorivým remeselným dielňam. „Vyrábali napríklad pedigové košíky a lektori im ukázali, ako sa vyrábajú drôtené šperky či bič, s ktorým si mohli aj zaplieskať,“ priblížila Zvarová.

Muzičky sa tohto roku konali po 15. raz a druhýkrát boli spojené s tvorivou dielňou Malí tanečníci. Organizátormi boli Národné osvetové centrum a občianske združenie Rodon v spolupráci s GMOS a Miestnym kultúrnym strediskom Klenovec. Obidva projekty z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Národné osvetové centrum.