Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Detva má nový chodník pre deti s trojrozmernými maketami zvierat

Erb mesta Detva Foto: Heraldický register

V januári 2014 mesto otvorilo kompletne zrenovovaný Dom kultúry A. Sládkoviča, koncom roka 2014 ukončilo modernizáciu parku pri dome kultúry.

Detva 26. mája (TASR) - Mesto Detva sprístupnilo v týchto dňoch nový chodník s trojrozmernými maketami zvierat. Najmenší obyvatelia mesta ho nájdu v obnovenom parku pred Domom kultúry A. Sládkoviča.

Ako uviedol Jaroslav Stašák z oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Detve, je to pilotný program 3D prvkov zvieratiek mesta Detva, ktorý nadväzuje na predtým zrealizovaný chodník podporený v rámci programu Obnova a rozvoj obcí. Trojrozmerné prvky, ako aj celý chodník sú z gumenej dlažby.

"Priestor je teda bezpečný pre rozvoj začínajúcich pohybových aktivít malých detí, čo bol náš hlavný zámer," uviedol s tým, že „nový chodník je určený hlavne pre deti do osem rokov, a preto žiadame obyvateľov nášho mesta, aby ho chránili, nech plní požadovaný účel.“

V januári 2014 mesto otvorilo kompletne zrenovovaný Dom kultúry A. Sládkoviča, koncom roka 2014 ukončilo modernizáciu parku pri dome kultúry. Detský chodník s 3D prvkami zvieratiek je pokračovaním systematickej obnovy Detvy.