Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Sloboda je podľa Freša hodnota, ktorú treba chrániť

Pavol Frešo počas príhovoru Foto: BSK - Facebook

Šiesty ročník koncertu Pocta slobode – Tribute to freedom sa konal v piatok (22. 8.) na Hrade Devín.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Už šiesty ročník koncertu Pocta slobode – Tribute to freedom pritiahol v piatok (22. 8.) na Hrad Devín viac ako tisícku návštevníkov. Koncert bol venovaný 25. výročiu pádu železnej opony a 70. výročiu Slovenského národného povstania.

Okrem hudobných skupín Longital, Hex a Prúdy vystúpili na koncerte aj rečníci, medzi ktorými bol aj Pavol Frešo, predseda organizátora podujatia - Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Frešo vo svojom prejave upozornil na to, že sloboda a možnosť sa slobodne vyjadrovať nie sú vo svete samozrejmosťou. Poukázal pritom na situáciu na Ukrajine či v Rusku. "Sloboda je hodnota, ktorú treba brániť a aj o tom je toto pripomenutie," zdôraznil v tejto súvislosti Frešo.

Okrem každoročného koncertu Pocta slobode - Tribute to freedom, pripomína hodnoty slobody i boj za život v slobodnom svete pamätník pod Hradom Devín, na ktorom je zvečnených 400 mien ľudí, ktorých zastrelili pri pokuse utiecť cez tzv. železnú oponu do slobodného sveta.