Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Diaľnica D1 je po dopravnej nehode troch áut už prejazdná

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nahlásenie o nehode hasiči dostali tesne po 17.30 h. Na miesto boli vyslané dva kusy hasičskej techniky a päť príslušníkov hasičského zboru.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Diaľnica D1 je už prejazdná po tom, čo sa na 37. km v smere z Bratislavy do Trnavy stala dopravná nehoda troch automobilov. TASR o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

"Diaľnica D1 by už mala byť prejazdná, s tým, že bola približne pol hodinu uzavretá z dôvodu pristátia vrtuľníka a zdokumentovania nehody. Najprv sa otvorili dva jazdné pruhy a s odchodom príslušníkov hasičského zboru by už mali byť prejazdné všetky tri jazdné pruhy," uviedli hasiči.

Nahlásenie o nehode hasiči dostali tesne po 17.30 h. Na miesto boli vyslané dva kusy hasičskej techniky a päť príslušníkov hasičského zboru.

"Účastníkmi nehody boli traja dospelí a jedno dieťa. Boli pri vedomí a utrpeli len ľahšie zranenia," uviedol pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti nehody. "Podľa doposiaľ zistených informácií z miesta dopravnej nehody príčinou stretu dvoch osobných vozidiel značky Audi a osobného vozidla značky Toyota bol pravdepodobne mikrospánok jedného z vodičov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Potvrdila, že vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u všetkých zúčastnených vodičov vylúčené. "Žena a maloleté dieťa - spolujazdci jedného z vozidiel - boli vrtuľníkom s dosiaľ neustálenými zraneniami prevezení na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc," informovala hovorkyňa.

Výška škody spôsobená dopravnou nehodou bude vyčíslená dodatočne. "Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody, sú v súčasnosti predmetom objasňovania," dodala.