Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Diecézna charita Žilina vyzbierala potraviny a drogériu za 9150 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Viac ako šesť ton vyzbieraných vecí prerozdelia medzi charitné zariadenia, ktoré sa na území Žilinskej diecézy venujú ľuďom v núdzi.

Žilina 24. novembra (TASR) - Dobrovoľníci a zamestnanci Diecéznej charity Žilina vyzbierali počas 3. ročníka potravinovej zbierky od 16. do 21. novembra 2015 v predajniach Tesco v Žiline, Martine, Považskej Bystrici a Čadci potraviny a drogériový tovar v hodnote 9150 eur. TASR o tom informoval riaditeľ Diecéznej charity Žilina Peter Birčák.

"Sme veľmi spokojní s výsledkami zbierky, hodnota potravín prekonala minuloročné čísla. Stretli sme sa s veľkou ochotou a štedrosťou ľudí. Prekvapil nás darca, ktorý v sobotu v Žiline daroval celý nákupný košík v hodnote viac ako 240 eur. Najviac nám ľudia darovali cestoviny, ryžu, múku a strukoviny," uviedol riaditeľ Diecéznej charity Žilina.

Viac ako šesť ton vyzbieraných vecí prerozdelia medzi charitné zariadenia, ktoré sa na území Žilinskej diecézy venujú ľuďom v núdzi. "Prostredníctvom pomoci farských charít chceme tiež v najbližších týždňoch obdarovať sociálne slabšie rodiny," dodal Birčák.