Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

MALI TÚLAVÉ TOPÁNKY: Maloleté dievčatá chodili samy v noci po meste

Dve maloleté dievčatá sa vo štvrtok okolo jednej hodiny v noci samé potulovali po Banskej Bystrici. Zbadala ich hliadka mestskej polície (MsP) a dievčatá vo veku 13 rokov predviedla. Foto: Fcb/MsP Banská Bystrica

Príslušníci Mestskej polície ich zbadali počas hliadkovej činnosti, ako trhajú vysadené kvety v záhonoch na Ulici 29. augusta.

Banská Bystrica 30. apríla (TASR) – Dve maloleté dievčatá sa vo štvrtok okolo jednej hodiny v noci samé potulovali po Banskej Bystrici. Zbadala ich hliadka mestskej polície (MsP) a dievčatá vo veku 13 rokov predviedla, aby zistila ich totožnosť. Informovali o tom vo štvrtok banskobystrickí mestskí policajti na sociálnej sieti.

"Príslušníci MsP ich zbadali počas hliadkovej činnosti, ako trhajú vysadené kvety v záhonoch na Ulici 29. augusta, neďaleko obchodného centra, odcudzili i veľký nákupný košík. Maloleté sa v noci zdržiavali v meste bez zákonných zástupcov, ktorí boli vyrozumení o aktivitách svojich ratolestí. Prevzali si ich osobne na útvare MsP," uviedli policajti.

MsP o udalosti vyrozumela aj službukonajúceho zamestnanca sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.