Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Diskusia o školstve v Banskej Bystrici odpovie, ako učiť i ako sa učiť

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Účastníci chcú nahlas a dôstojne diskutovať o súčasnom stave školstva na Slovensku, a tak sa vzájomne učiť.

Banská Bystrica 25. februára (TASR) – Na tému slovenského školstva bude zameraná panelová diskusia "Chcem (sa) učiť", ktorá sa uskutoční 2. marca o 10.40 h vo Vzdelávacom centre Mateja Bela na Tajovského ulici v Banskej Bystrici. Jej iniciátorkami sú študentky Filozofickej a Pedagogickej fakulty banskobystrickej Univerzity Mateja Bela (UMB). TASR o tom informovala Zuzana Ševčíková, referentka marketingovej komunikácie UMB.

Podľa nej účastníci chcú nahlas a dôstojne diskutovať o súčasnom stave školstva na Slovensku, a tak sa vzájomne učiť. "Chceme hovoriť o školstve, lebo sa nás bezprostredne týka a nie je nám ľahostajné. Chceme otvoriť problematiku školstva na univerzite, lebo si uvedomujeme katastrofálny dopad spoločenskej pasivity a letargie voči vzdelávaniu v Slovenskej republike," tvrdia organizátori.

Pozvanie do diskusie prijali Lenka Rovňanová, vysokoškolská učiteľka na Pedagogickej fakulte UMB, Peter Farárik, bloger a učiteľ geografie na voľnej nohe, Monika Szabóová, učiteľka na základnej škole v Lučenci a Jakub Kratochvíl, redaktor a zakladateľ portálu jablko.sk.