Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Divadlo Romathan uvádza v premiére koncert Nestarnúce rómske melódie

Na snímke skúška hudobno-zábavného programu Art of Romathan v divadle Romathan v Košiciach 24. apríla 2023. Foto: TASR František Iván

V premiére ho uvedie vo štvrtok (12. 10.) vo svojich priestoroch na Továrenskej ulici v Košiciach.

Košice 10. októbra (TASR) - Divadlo Romathan najnovšie pripravilo pre divákov hudobno-tanečný program s názvom Nestarnúce rómske melódie. V premiére ho uvedie vo štvrtok (12. 10.) vo svojich priestoroch na Továrenskej ulici v Košiciach.

Pokračovaním úspešných projektov Zabudnuté melódie Rómov a Starodávne rómske melódie chce divadlo opäť priblížiť širokej verejnosti a najmä rómskej menšine základné pramene rómskej kultúry. Ide o tradičnú hudbu, spevy a tance na profesionálnej báze, ktoré sa tradujú z pokolenia na pokolenie. Zámerom je osloviť aj mládež, ktorá sa zaoberá štúdiom umenia na stredných a vysokých školách.

"Týmto koncertom chceme upevniť a ďalej rozvíjať prvky nášho kultúrneho dedičstva. Repertoár skladieb bude zameraný na obdobie 20. rokov minulého storočia. Tance a spevy budú rovnako impozantné, technicky náročné a melodicky nezabudnuteľné," uviedol riaditeľ Romathanu Karol Adam.

Divadlo plánuje vystupovať s programom aj po Slovensku. Divákom sa predstaví napríklad 4. novembra v Dunajskej Lužnej v rámci Európskeho rómskeho kováčskeho sympózia.