Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Divadlo Štúdio tanca prináša odpoveď i na naše nové predsavzatia

Divadlo Štúdio tanca, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Choreografka a riaditeľka divadla v jednej osobe Zuzana Ďuricová Hájková si za najnovší počin vybrala tému blízku jej vlastnému každodennému boju.

Banská Bystrica 23. januára (TASR) - V čase, kedy väčšina novoročných predsavzatí zapadá prachom, sa čoraz viac myšlienok každého obracia k márnosti snahy a vlastného bytia. Tvrdí to Anna Krnáčová, odborná manažérka Divadla Štúdio tanca v Banskej Bystrici s tým, že práve tento stav sa stal inšpiráciou ich najnovšej inscenácie pod názvom Márnosť nad márnosti.

Choreografka a riaditeľka divadla v jednej osobe Zuzana Ďuricová Hájková si za najnovší počin vybrala tému blízku jej vlastnému každodennému boju.

"Po udalostiach minulej sezóny, ktorá opäť rozdúchala potrebu tvorivo sa vyjadriť k spoločensko-morálnym otázkam vznikla na túto tému trilógia, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Tolkien. Inscenácia Márnosť nad márnosti uzatvára cyklus predstavení mapujúci rozporuplné obdobie a jeho prežívanie členmi divadla v podobe potreby vyhodnotiť vynaloženú námahu, uzavrieť túto kapitolu a nájsť opäť zmysel nielen v tvorivej, ale každej ľudskej činnosti," konštatovala Krnáčová.



Podľa nej autorka odpoveď nachádza v biblických textoch a umelecký súbor divadla ju pretlmočí v kompaktnej tanečnej inscenácii v dvoch dejstvách spolu s hranou prestávkou, v ktorej sa spája tanec, hovorené slovo a spev, a to už 25. a 27. januára o 19.00 h na svojej domovskej scéne.