Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Dni mesta Spišskej Novej Vsi ponúknu vystúpenie šermiarov a ohňovú šou

Na archívnej snímke žena nakupuje v jednom zo stánkov v rámci Trhu ľudových remesiel na námestí v Spišskej Novej Vsi počas Dní mesta v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR Oliver Ondráš

K dispozícii bude 40 stánkov s rôznymi výrobkami, ktoré budú umiestnené na priestranstve pred budovou Reduty.

Spišská Nová Ves 25. augusta (TASR) - Vystúpenie šermiarov, ohňová šou i dobová hudba budú súčasťou programu v rámci Dní mesta, ktoré sa v Spišskej Novej vsi uskutočnia v piatok (27. 8.) a v sobotu (28. 8.). Chýbať nebude ani tento rok Trh ľudových remesiel. TASR o tom informovala pracovníčka Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi pre styk s médiami Edita Gondová.

"Kultúrny program odštartuje v piatok o 9.00 h na pódiu pred Redutou. V rámci neho sa počas oboch dní predstaví skupina historického šermu Corvus Arma – Havrani s humornou rozprávkou O troch princeznách a drakovi, či vtipným podaním príbehu o fenoméne svojej doby - kniežati Michailovi. V programe nebude chýbať dobová hudba a ohňová show. Malí návštevníci sa môžu tešiť na pestrú ponuku rozprávok a chýbať nebudú ani ukážky sokoliarskej skupiny sv. Bavona z Banskej Štiavnice," uviedla Gondová.

Pri príležitosti 150. výročia výstavby Košicko-Bohumínskej železnice pripravilo Divadlo teatrálnej skratky úsmevnú historickú scénku Zločin na trati Košice – Bohumín a späť.

"So svojím exhibičným vystúpením sa predstaví tiež spišskonovoveská skupina historického šermu Jago. Program ukončí o 21.00 h v piatok populárna hudobná skupina Vidiek a v sobotu kapela Elán Tribute. Počas oboch dní budú môcť návštevníci vedľa pamätníka osloboditeľov vidieť ukážku dobového tábora," doplnila Gondová.

Vzhľadom na aktuálne protiepidemické opatrenia muselo mesto podľa jeho primátora Pavla Bečarika obmedziť počet remeselníkov, ktorí sa predstavia v rámci Trhu ľudových remesiel.

"K dispozícii preto bude 40 stánkov s rôznymi výrobkami, ktoré budú umiestnené iba na priestranstve pred budovou Reduty. Verím, že aj napriek tomu si návštevníci prídu na svoje," priblížil Bečarik.