Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dni príležitostí ponúkajú študentom i absolventom voľné pozície

Ilustračné foto Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na veľtrhu práce ponúka voľné pracovné miesta 38 slovenských a zahraničných vystavovateľov.

Košice 15. marca (TASR) – Nezisková študentská organizácia The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE) Slovakia organizuje v Košiciach Dni príležitostí. Študentom i absolventom technickej univerzity vystavovatelia ponúkajú voľné pracovné miesta, ako i možnosť stáže.

Pracovný veľtrh sa koná na pôde univerzitnej knižnice. Študentom umožňuje nadviazať kontakty s predstaviteľmi spoločností prostredníctvom osobných konzultácií. "Sú tu vystavovatelia zo spoločností s technickým zameraním. Ponúkajú prácu končiacim študentom, absolventom, ale takisto i pre mladšie ročníky, ktoré si môžu dohodnúť buď bakalársku, alebo diplomovú prácu," uviedol pre TASR Jozef Tužák z IAESTE Slovakia.

"IAESTE Slovakia prepája školu a prácu, ponúka pracovné stáže v zahraničí, kde môžu študenti technickej univerzity vycestovať do zahraničia, pracovať na stáži vo svojom odbore a takto získavať skúsenosti," priblížil Tužák s tým, že na Slovensku pôsobia v Bratislave, Žiline, Košiciach, Trenčíne a vo Zvolene.



Na veľtrhu práce ponúka voľné pracovné miesta 38 slovenských a zahraničných vystavovateľov. Sú medzi nimi automobilové, stavebné, strojárske a IT firmy. Jedným z vystavovateľov je spoločnosť Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi, ktorá vyrába kompresory do chladničiek a chladiacich zariadení.

"Hľadáme študentov, absolventov, či už strojárskych odborov, alebo aj iných odborov, na oddelenie logistiky, nákupu a podobne. Zameriavame sa na to, aby k nám prišli na pozíciu trainee, čo sú absolventi, ktorí po dobu jedného roka budú pracovať na rôznych projektoch," uviedla špecialistka ľudských zdrojov Adela Olejníková s tým, že ide o ročnú platenú pozíciu a následne majú možnosť títo ľudia ostať pracovať v spoločnosti. Každoročne takto obsadzujú približne desať miest.

Dni príležitostí sa konajú do dnes do 16. marca v priestoroch Univerzitnej knižnice Technickej univerzity v Košiciach na Ulici Boženy Němcovej. Podľa Tužáka môžu veľtrh navštíviť i študenti a absolventi iných fakúlt.