Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Do areálu Divoká voda v Čunove sa možno dostať už aj autobusom

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Autobusová linka číslo 90 pôjde zo Železničnej stanice Rusovce priamo do areálu Divoká voda.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Areál Divoká voda v Čunove je obľúbeným miestom aktívneho relaxu nielen pre Bratislavčanov, ale aj obyvateľov okolitých i vzdialenejších miest a obcí. Doteraz mali nadšenci vodných športov obmedzené možnosti dopravy do tohto areálu. Prichádzali tam buď vlastnými autami alebo na bicykloch po hrádzi. Oddnes sa možnosti dopravy rozšírili. Autobusová linka číslo 90 pôjde zo Železničnej stanice Rusovce priamo do areálu Divoká voda. Premávať bude denne vrátane víkendov v pravidelných hodinových intervaloch.

Areál divoká voda chystá novinku stand up paddle

Areál Divoká voda oficiálne otvoril tohtoročnú letnú sezónu minulý víkend. Okrem už obľúbených vodných športov pribudli pre milovníkov adrenalínu aj novinky. Jednou z nich je šport stand up paddle - kráčanie po vode na havajský spôsob. Ako pre TASR uviedol tréner Braňo Dvonč, "stand up paddle je súčasnosti mimoriadne obľúbený už po celej Amerike a vlani konečne dorazil aj na starý kontinent. K nám do Čunova sa teraz dostal zo západnej Európy. Je to čosi medzi windsurfingom a surfingom. Stojíte na doske, ktorá nemá plachtu a v ruke držíte pádlo, ktorým sa poháňate".

Návštevníci areálu si môžu vyskúšať aj ďalšie novinky, ako hydrospeed, aquazorbing či rýchly gauč. "Odporúčame tiež surfovanie na umelej vlne, nový aquaroller, prípadne si užiť záplavu endorfínov počas výletu na motorovej loďke po Dunaji," dodala marketingová manažérka areálu Divoká voda Mária Molnárová.

Okrem akčných záujemcov je areál pripravený aj pre tých, ktorí chcú len pohodu a relax. Pre rodiny s deťmi sú vyhradené nedele s Family friendly programom. V peknom prostredí na brehu Dunaja im pobyt spríjemní detské ihrisko, trampolína, nafukovací hrad, zvieracia farma a nové možnosti občerstvenia. "Počas zimného obdobia sme zrekonštruovali reštauráciu a plážové bary. Zveľadili sme areál a v spodnej časti trate sme vybudovali surfovú vlnu. Dokončili sme úpravy na druhom kanáli, čím sme dvojnásobne zvýšili kapacitu jazdenia na divokej vode. S tým súvisí aj zlepšenie podmienok pre profesionálnych kanoistov," doplnil športový manažér areálu Divoká voda Robert Orokocký.

V areáli sa uskutočnia významné vodácke podujatia

V areáli Divoká voda sa uskutočnia v tomto roku aj významné vodácke podujatia. Okrem prvého ročníka športového Festivalu Divoká voda (14. – 15. júla), ktorý je určený pre profesionálnych aj amatérskych jazdcov, sa tu uskutoční finále Svetového pohára vo vodnom slalome i sledovanie účinkovania olympionikov v Londýne.