Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Do budúcej jesene vyrastie v Šamoríne mládežnícky park

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Na ploche o 6260 štvorcových metrov nájdu na viacúčelovom ihrisku záujemcovia skatepark, streetballové ihrisko, stoly na pingpong, stolný futbal a teqball.

Šamorín 24. septembra (TASR) - V jeseni budúceho roka by mal začať slúžiť najmä mládeži Šamorína nový mládežnícky park. Jeho výstavbu odštartovali v týchto dňoch pri mestskej knižnici, radnica vyčlenila na projekt 670.000 eur. Informuje o tom na svojom webe.

Na ploche o 6260 štvorcových metrov nájdu na viacúčelovom ihrisku záujemcovia skatepark, streetballové ihrisko, stoly na pingpong, stolný futbal a teqball. Projekt počíta s obnovou chodníkov a novým verejným osvetlením, pre rodiny vybudujú pod korunami stromov piknikový kútik.

Realizácii predchádzala niekoľkoročná príprava. "Projekt počíta s výrubom niekoľkých stromov. Dendrologický prieskum preukázal, že lokalita si vyžaduje nákladnú revitalizáciu. Ako náhradu za vyrúbané stromy, podobne ako doteraz, vysadíme stromy v iných častiach mesta," uviedol primátor Csaba Orosz. Podľa jeho vyjadrenia mesto má záujem, aby mali mladí ľudia možnosť športovať vonku. Samospráva sa v rámci možností snaží podporovať športové kluby aj voľnočasové aktivity. V posledných rokoch zmodernizovali atletickú dráhu na dvore Základnej školy Mátyása Korvína, ktorú môže využívať aj verejnosť, ďalej štyri vonkajšie fitness cvičiská, na Dunajskej ulici odovzdali florbalové a streetballové ihrisko.