Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Do modernizácie MŠ Juh vo Vranove putovalo takmer 400.000 eur

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

V roku 2019 mesto v MŠ z vlastných zdrojov vo výške 98.000 eur vymenilo okná a dvere za energeticky úspornejšie, vymurovalo tiež spojovaciu chodbu.

Vranov nad Topľou 9. novembra (TASR) – Mesto Vranov nad Topľou v uplynulých dvoch rokoch investovalo do modernizácie objektov Materskej školy (MŠ) Juh spolu 378.500 eur. Zariadenie je po úpravách energeticky úspornejšie, má tiež vynovené všetky sociálne zariadenia, informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

V roku 2019 mesto v MŠ z vlastných zdrojov vo výške 98.000 eur vymenilo okná a dvere za energeticky úspornejšie, vymurovalo tiež spojovaciu chodbu. Nasledujúci rok sa celá budova zateplila minerálnou vlnou, kompletne sa vymenila aj povlaková krytina strechy. Časť strechy nad spojovacou chodbou sa tiež upravila z plochej na pultovú. Ako samospráva informuje, náklady na tieto činnosti mesto prefinancovalo z poskytnutých regionálnych príspevkov spolu vo výške takmer 180.000 eur.

"V tomto roku začiatkom júla mesto spustilo naplánovanú opravu sociálnych zariadení v budove tejto MŠ," doplnila samospráva s tým, že komplexnú rekonštrukciu podstúpilo šesť miestností so sociálnym zariadením, šesť detských umyvární, šesť učiteľských toaliet a tiež šesť šatní. Náklady na túto časť obnovy vo výške 83.000 eur financovalo mesto z vlastného rozpočtu.