Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Do nedele nepremávajú električky do Karlovej Vsi a Dúbravky

Oprava koľajovej trate na priecestí Botanická-Mlynská dolina a pod mostom Lafranconi Foto: TASR/Pavel Neubauer

Električky budú do konca opravy koľajovej trate nahradené autobusovou dopravou s označením liniek X5 a X6.

Bratislava 17. augusta (TASR) – V bratislavskej Karlovej Vsi sa dnes začala oprava koľajovej trate na priecestí Botanická-Mlynská dolina a pod mostom Lafranconi. Z tohto dôvodu nebude premávať električková doprava do Karlovej Vsi a Dúbravky. Obmedzenie potrvá do konca víkendu (19.8.).

Ako informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Agáta Staneková, v pondelok ráno (20.8.) budú električkové spoje na tejto trase obnovené. "Na oprave sa bude pracovať nonstop tak, aby sa v pondelok električková doprava na tejto trati obnovila už od začiatku rannej premávky," uviedla Staneková pre TASR. Električky budú dovtedy nahradené autobusovou dopravou s označením liniek X5 a X6.

Linka X5 pôjde po trase Dúbravka, Pri kríži - Karlova Ves - nábrežie - Most SNP - Malá scéna a späť. "Autobusy zastavia na všetkých autobusových zastávkach na trase, vrátane zastávok Dolné a Horné Krčace, pričom na úrovni električkových zastávok Karlova Ves a Jurigovo námestie zastavovať nebudú," uviedla Staneková.

Linka X6 pôjde po trase Karlova Ves, Borská - nábrežie - Most SNP - Malá scéna a späť. Aj táto linka bude stáť na všetkých autobusových zastávkach na trase, na úrovni električkovej zastávky Jurigovo námestie zastavovať nebude.

Staneková ďalej informovala, že električkové linky 4, 5 a 9 budú počas obmedzenia premávať v mimoriadnom prevádzkovom režime. Električky č. 4, 5 a 9 budú premávať po skrátených trasách zo Zlatých pieskov, resp. z Rače len po Námestie Ľ. Štúra. Linka číslo 9 bude premávať po skrátenej trase a bude sa otáčať na Kamennom námestí. Linka č. 6 premávať nebude.