Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do Pochodu za život sa v centre Košíc zapojili stovky ľudí

Foto: TASR/František Iván

Podľa košického arcibiskupa Bernarda Bobera účelom podujatia nebol boj proti niekomu, ale snaha o niečo.

Košice 25. marca (TASR) - Pri príležitosti Dňa počatého dieťaťa sa dnes v centre Košíc uskutočnilo podujatie s názvom Pochod za život. Predchádzala mu svätá omša v Katedrále sv. Alžbety, ktorú celebroval košický arcibiskup Bernard Bober.

Spomínaná omša za život sa začala v priestoroch katedrály o 15.00 h. V jej závere požehnal arcibiskup Bober pamätník na počesť nenarodených detí, ktorý bude v týchto dňoch umiestnený na košickom cintoríne Rozália.

Po ukončení bohoslužby sa spred katedrály pohol sprievod stoviek ľudí k súsošiu Immaculata, kde umiestnili účastníci Pochodu za život 35 fotografií počatých detí.


"Toľko ich priemerne zahynie na Slovensku každý deň pri chirurgickom potrate," uviedol v tejto súvislosti člen organizačného tímu podujatia Dušan Škurla.


Foto: TASR/František Iván



Účastníci dnešného pochodu centrom Košíc sa zastavili aj pred budovou Ústavného súdu.

"Súdy rozhodujú o principiálnych veciach v spoločnosti, chceme akýmsi gestom povedať, že stojíme o to, aby sa o živote rozhodovalo čo najspravodlivejšie," uviedol pre TASR košický arcibiskup s tým, že účelom podujatia nebol boj proti niekomu, ale snaha o niečo. "Sme za počatý život, za život vôbec od začiatku až po prirodzenú smrť, sme za tie pravé hodnoty," uzavrel arcibiskup Bernard Bober.