Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

Do Prievizde sa vrátili zdieľané kolobežky, prevádzkuje ich nová firma

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Elektrické kolobežky sú v Prievidzi veľmi obľúbené a postupne sa stali v našom meste významnou časťou mestskej mikromobility, skonštatovala hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Prievidza 14. júna (TASR) - Obyvatelia a návštevníci Prievidze môžu opäť na cestu mestom využiť elektrické kolobežky. Službu zdieľaných kolobežiek prevádzkuje oproti minulej sezóne nová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Elektrické kolobežky sú v Prievidzi veľmi obľúbené a postupne sa stali v našom meste významnou časťou mestskej mikromobility," skonštatovala Krajčiová.

Význam kolobežiek podľa nej potvrdzuje aj fakt, že v minulej sezóne prostredníctvom nich vykonali ľudia v Prievidzi viac ako 190.000 jázd.

"Najnovšie modely kolobežiek disponujú rozšírenými bezpečnostnými prvkami od smeroviek, ktoré prinášajú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, až po väčšiu výdrž baterky, vďaka ktorej prejdú obyvatelia a návštevníci mesta dlhšiu trasu približne o 30 percent,"
priblížila ďalej Krajčiová.

Kolobežky sa podľa nej nachádzajú v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta. Novým prevádzkovateľom služby sa stala spoločnosť Tier s ústredím v Berlíne.