Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do rekonštrukcie škôl chce Prievidza investovať asi 1,44 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Kapitálové výdavky do oblasti vzdelávania vyčlenila v rozpočte mesta, ktorý schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom ostatnom decembrovom rokovaní.

Prievidza 27. decembra (TASR) - Do rekonštrukcie škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti plánuje samospráva Prievidze investovať budúci rok sumu vo výške 1.443.900 eur. Kapitálové výdavky do oblasti vzdelávania vyčlenila v rozpočte mesta, ktorý schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom ostatnom decembrovom rokovaní.

"Pre materské školy (MŠ) je v rozpočte na realizáciu investičných akcií zahrnutý vyšší objem finančných prostriedkov v sume 943.400 eur. Pre školské jedálne pri materských školách a základných školách je to suma 32.000 eur, pre základné školy (ZŠ) je to 381.500 eur a zariadenia záujmového vzdelávania 87.000 eur," informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Najvyššiu sumu samospráva investuje do kompletnej rekonštrukcie MŠ na uliciach J. Matušku a V. Clementisa, a to spolu približne 850.000 eur, v prípade ZŠ ide o kapitálové výdavky v menšom objeme. Pre I. ZŠ na Ulici S. Chalupku vyčlenila 85.000 eur na rekonštrukciu vyregulovania kúrenia, rekonštrukciu výmeny palubovky a rozvodov na telocvični. "Pre ZŠ na ulici Mariánska sme v rozpočte naplánovali sumu 45.000 eur, ktorá je určená na rekonštrukciu fasády. V prípade ZŠ na ulici Malonecpalská pôjde dotácia zo štátneho rozpočtu vo výške 194.000 eur na dostavbu šatní a sociálneho zariadenia telocvične a rekonštrukcie cvičebného priestoru. Pre ZŠ na Ulici energetikov sú výdavky spolu vo výške 54.500 eur určené na vytvorenie novej tanečnej triedy, rekonštrukciu okien pavilónu E a rekonštrukciu strešného plášťa," konkretizoval niektoré z investičných akcií hovorca mesta. Dodal, že ďalšie financie mesta pôjdu aj pre základnú umeleckú školu, kde 50.000 eur použije mesto na rekonštrukciu objektu a jeho zateplenie, ďalších 37.000 eur vyčlenilo na tepelné vyregulovanie a rekonštrukciu okien na budove centra voľného času.

Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Celkové príjmy ako i celkové výdavky naplánovala na sumu vo výške 33.515.629 eur.